Search
 
Het Takketiele Huis

Wie zijn we

ONS VERHAAL
Een collectief ontslag staat aan de wieg van dit project. Tijd om iets totaal nieuws te starten, hoewel er veel ``constructief aanmodderen``, zoeken en twijfelen aan vooraf ging. Maar met de zoektocht naar een geschikt pand en de vooruitgang van de verbouwingen groeien het project en ikzelf mee.

De naam is overgenomen van het eindwerk dat mijn zus en ik maakten voor onze herboristenopleiding: ‘TakkeTiele Toverboonen”, een reis in de kruidenwereld. Hij is ontstaan uit een samentreksel van onze twee namen: tante Anneke (Takke) en tante Hilde (Tiele, Tilly), maar verwijst ook naar het woord tactiel: tastbaar, waarneembaar door aanraken of door de tastzin. Maar ook de andere zintuigen zijn belangrijk.

Ruiken en proeven

Het gebied in de hersenen waar de geur binnenkomt, is nauw verbonden met het zogenaamd limbisch systeem. Dit systeem slaat herinneringen op en laat ons emoties voelen.  Geuren en herinneringen en emoties liggen dus erg dicht bij elkaar. Het werken met kruiden (in de keuken, medicinaal of als kleurstofplant) zit in mijn bloed.

Voelen
Handen en het voelen zijn dan ook zeer belangrijk voor mij, ik volgde meer dan zes workshop pottendraaien en volgde een opleiding Keramist.
Verder werk ik graag met wol (kaarden, spinnen, kleuren van textiel met kruiden en planten, breien, haken  )

Het bezig zijn met de handen verlegt de focus, helpt balans te brengen tussen het voelen en het denken, brengt rust in het hoofd en geeft ontspanning.

Horen
Na jaren lid te zijn van verschillende koren (als kind al zong ik de hele dag door), ontdekte ik het boventoonzingen, een meditatieve manier van zingen en klank maken. Het zet je oren open voor de subtiele klanken en opent een weg naar bewustzijn, naar het ontwikkelen van je eigen stem als een weerspiegeling van wie je bent, het geeft je meer ruimte, zowel in je stem als in je leven. De boventoonzang bracht mij ook naar een soundhealing opleiding.
Mijn stem is mijn bron van verbinding, heling, levensvreugde, inspiratie en creatie.

Zien
Ook kleuren zijn trillingen en die doen iets met ons. Vanuit je gevoel schilderen of kleuren geeft ons bewustzijn, het schilderij geeft ons een boodschap over onszelf

 

Ondertussen is het TakkeTiele Huis uitgegroeid tot een locatie waar u terecht kan voor veel en op het eerste zicht nogal uiteenlopende zaken. Het Huis wil een plek zijn voor uw project, evenement of ontspannend moment en waar veel combinaties mogelijk zijn.

Een wandeltocht doorheen deze site toont u de mogelijkheden, of brengt u misschien op nog andere ideeën. Ik denk graag met u mee om uw project verder uit te werken.

Hilde Boone

Ook voor kinderen is er heel wat te beleven, voor verjaardagsfeestjes, workshops en vakantieactiviteiten

Tilly Toverboon

Muze

De krachtigste muze is ons innerlijke kind - Stephen Nachmanovitch

Klank

is de woordenschat van de natuur

Zelfheling

Herstel de balans tussen denken, voelen en handelen en vind je innerlijke kracht terug.

Wie?

Tilly was here!

Wist je dat...

alles in Tilly's shop 'handmade in Zaffelare' is? Kom gerust eens snuisteren.

Inspiratie

loading... to be continued

Combineren mag

training met overnachting, creatief weekend, kids-doe-atelier tijdens je yogales...

Hier

kan je je creatieve ei kwijt!

Neem contact op

Wil je meer informatie, je ischrijven voor een doe-atelier, een offerte? Laat dan hier je gegevens achter en geef voldoende informatie mee (wie, wat , wanneer, hoeveel, hoe lang, hoe laat…) Ik geef gewoonlijk binnen 48 uur antwoord.

  • Telefoon

    +32 (0)473 44 00 31

  • E-mail

    info@takketiele.be

  • adres

    Rechtstraat 26, 9080 Lochristi

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.