Search
 
Stilte is de diepste klank

Klank

Er gaan wekelijkse zangcirkels door in het Huis. Verder zijn er de klankreizen, seizoenscirkels en meditatieve momenten.

Voor de kinderfeestjes zijn er de muzikale sprookjes.

 

Samen zingen, in een cirkel Elk op zijn manier
Mooi, vals, schuchter of uit volle borst
Elke klank die wil ontstaan is goed
vanuit je eigen bron, zonder oordeel
Alles kan, niets moet
Luister naar jezelf, je lijf, naar wat je hart wil zingen
Zing met al je zintuigen
Hoor, zie de verbondenheid, Voel de energie die stroomt
Ruik en proef de klanken, Ervaar de vrijheid

Zang- en klankcirkels

Ervaar de helende kracht van het zingen, geniet van het moment, je eigen klank, het samen zingen, de vrijheid. We laten de klanken ontstaan en groeien, ieder op zijn manier.  We zingen mantra’s en andere liedjes en bewegen op de klanken van de muziek.

Je hebt geen ervaring nodig, we zingen zonder partituren.

praktisch:

we zingen elke vrijdag van 10u tot 12u, vrije bijdrage.

We zingen in een kleine groep

Reserveer je plekje
Klankreizen

Laat je meenemen op een diepe innerlijke helingsreis in de klankruimte van Tilly’s akoestische instrumenten en de stem. Elke klankreis ontstaat intuïtief uit wat er op dat moment nodig is en aanwezig is. Daardoor is elke ervaring steeds weer anders.

Naast de klankschalen werkt Tilly ook met de framedrum, ocean drum, gong, indian flute, monolina, regenbuis, kalimba, windgong, shrutibox en maakt ze ook gebruik van boventoonzang.

Je kan de trillingen voelen in je fysieke lichaam. De klanken zijn heel subtiel en helpen je om voorbij het fysieke lichaam te gaan en de ziel vrij te laten reizen. De sound omzeilt het intellectuele deel van de hersenen en zorgt ervoor dat het creatieve en intuïtieve hersenhelft vrij gemaakt wordt.

Soms raken bepaalde klanken je, of heb je er weerstand tegen. Vrijwel zeker komt dit van een blokkade op het fysieke, etherische, emotionele of spirtuele niveau. Deze kan gelijk verwijderd worden door de geluiden.

De klankreis is een uitnodiging om te ontspannen, los te laten en de verbinding met het huidige moment te bevorderen.

Praktisch

Zorg ervoor dat je comfortabel ligt, dus breng gerust kussens en dekentjes mee. De deelnemers liggen indien mogelijk in een cirkel met het hoofd naar het midden. Je kan bij het begin van een klankreis vragen naar begeleiding om een probleem in je leven op te ruimen, sommige mensen zien bepaalde beelden of kleuren of zelfs totemdieren.

Een klankreis duurt ongeveer één uur en wordt afgerond met het samen drinken van thee en uitwisselen van ervaringen.

Boek je klankreis
Seizoenscirkels

Bij de wisseling van de seizoenen gaat er een speciale cirkel door in het TakkeTiele Huis. Een klankreis wordt gecombineerd met een ritueel om afscheid te nemen van het voorbije jaargetijde en het nieuwe te verwelkomen. De deelnemers brengen een aantal voorwerpen en kaarsen, samen maken we een mandala.

We vieren in een kleine groep, reserveer dus op tijd je plekje.

Reserveer je plekje
Meditatieve momenten

Vind je het moeilijk om tot rust te komen? Lukt het jou niet om alleen te mediteren? Elke week kan je een geleide meditatie van een half uur komen volgen.

Reserveer je plekje
Muzikaal sprookje

Op kinderfeestjes of in klas, als naschoolse opvang. Voor kleuters en kinderen uit de lagere school.

Met Tilly’s “recept voor een grappig sprookje”  en het sprookjesdoosje vol leuke tekeningen en een voorraadje willekeurige adjectieven verzinnen we ons eigen sprookje en laten het daarna tot leven komen met de instrumentjes.

Doe je aanvraag hier
Wil je graag een klankreis boeken, je inschrijven voor een seizoenscirkel of zangcirkel? Wil je graag meer informatie? Laat het ons weten
  • Telefoon

    +32 (0)473 44 00 31

  • e-mail

    info@takketiele.be

  • adres

    Rechtstraat 26, 9080 Lochristi


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.